سمینار آموزشی واکاوی فنی فاجعه متروپل

سمینار آموزشی واکاوی فنی فاجعه متروپل در تاریخ 12و13 بهمن 1401 در سالن همایش‌های هتل نوین پلاس در مشهد مقدس با همکاری و حمایت گروه طرح و توسعه آرمان و با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، رئیس سازمان نظام مهندسی استان خراسان رضوی و جمعی از مدیران و مهندسان حوزه عمران شهر مشهد  برگزار گردید.

در آغاز این مراسم مهندس بشیر رئیس سازمان نظام مهندسی استان خراسان رضوی بعد از خوش آمدگویی به مدعوین و حاضرین در جلسه بیان داشت:

ما از تجربه همایش واکاوی فنی فاجعه متروپل که در آبادان برگزار شد، تصمیم گرفتیم این سمینار را مجدد در استان خراسان رضوی برگزار کنیم، تا بتوانیم از تکرار فاجعه‌هایی مانند متروپل جلوگیری کنیم.

وی افزود: این سمینار به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود و توسط وزارتخانه امتیاز ارتقا پایه به آن اختصاص داده شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان گفت: در رابطه با فاجعه متروپل این سوال را از حضار داریم که آیا امکان جلوگیری از این اتفاقات وجود نداشت؟ آیا این فجایع اولین و آخرین خواهند بود؟ مسلما این طور نیست، این اتفاق اولین و آخرین نیستند اما در صورتی که مسائل قانونی و فنی را رعایت شود می‌توانیم از آن‌ها جلوگیری کنیم.

وی در ادامه سخنان خود از مسئولین شهرداری، مجریان، ناظران و تمام افرادی که در طراحی و ساخت، ساختمان ‌ها دخیل هستند درخواست کرد تا با جدیت بیشتری قوانین را دنبال کنند.

در بخش بعدی دکتر حمزه شکیب به برنامه‌ریزی و اقدامات شورای مرکزی و همکاری بیشتر با اداره راه و شهرسازی در جهت بهبود ارائه خدمات اشاره کرد.

وی اضافه کرد، شورای مرکزی در این دوره بنا دارد با تغییر رویکرد خود نظام مهندسی را به سمت حرفه‌ای شدن سوق دهد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: ضمن احترام به وزارت راه و شهرسازی سازمان نظام مهندسی با ششصد هزار عضو و با بیش از چهارهزار پرسنل و قابلیت‌هایی که دارد، می‌تواند به نظارت و طراحی، خدمات فنی و مهندسی و اجرا به گونه‌ای ورود کند که هم عمر مفید سازه‌ها افزایش یابد و هم در برابر اتفاقاتی مانند زلزله دیگر شاهد فاجعه نباشیم.

 دکتر حمزه شکیب در ادامه گفت:

دو مکتب طراحی وجود دارد، نخست مکتب طراحی که مقررات ملی ساختمان براساس آن نگارش شده است بیان کننده آن است که ساختمان‌ها فرونریزند.

اما مکتب دوم و جدیدی که کشورهای توسعه یافته آن را دنبال می‌کنند و در کشور ما هم آغاز شده است بیان کننده آن است که علاوه بر ایمنی جانی به اقتصاد هم توجه شود و در زمان وقوع زلزله تلفات جانی و تخریب ساختمانی نداشته باشیم.

ایشان در ادامه به خسارت اقتصادی ساختمان‌های مسکن مهر در زلزله کرمانشاه که حاصل پیروی از مکتب نخست بود اشاره کرد.

در ادامه این مراسم، متخصصان حوزه عمران و معماری به تبادل اطلاعات و افزایش دانش درحوزه‌های حقوق مهندسی ساختمان با ارائه دکتر حامد مانی‌فر، بررسی فنی فروریزش ساختمان متروپل با ارائه دکتر مائده ذاکرصالحی، توسعه سیستم‌های سازه‌ای در ساختمان‌های کوتاه، میان و بلند مرتبه با ارائه دکتر حمزه شکیب، بررسی متروپل از منظر مقررات اجرایی با ارائه مهندس علی کریمی آنچه، بررسی ساختمان متروپل از منظر انطباق شهری ساختمان و پدافند غیر عامل شهری با ارائه دکتر علی همایی‌فر، مبانی گودبرداری، ژئوتکنیک و سازه نگهبان با ارائه دکتر احسان سیدی حسینی‌نیا، بکارگیری استانداردها و مقررات ملی در طراحی معماری سازه‌ها با ارائه دکتر جواد مومن آبادی، ضوابط فنی و اجرایی اعضای سازه‌ای با مقطع مختلط با ارائه مهندس رضا رمضانی، پایش سازه‌ها و ضرورت آن با ارائه مهندس رضا زمانیان با هدف بهبود ایمنی ساختمان ها پرداختند.

 

در حاشیه این رویداد دو روزه، رونمایی از کتاب “متروپل، واکاوی یک فاجعه” برگزار شد. در این کتاب ضمن بررسی علل فنی ریزش ساختمان متروپل، عوامل حقوقی و رعایت نظامات اداری نیز در وقوع این حادثه بررسی شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *